Mikä on Masiina? Seurahistoria pähkinänkuoressa

HC Mean Machine on vuonna 2006 perustettu turkulainen jääkiekkoseura, joka on perustamisestaan lähtien pelannut länsirannikon III-divisioonassa.

Tällä hetkellä seuraa edustaa Jääkiekkoliiton alaisissa sarjoissa vain yksi joukkue, vaikka aiemmin III-divisioonassa on nähty kaksikin seuran joukkuetta. Nykyisen edustusjoukkueen rakenteet saivat syntynsä, kun kaudeksi 2011-12 seuraan perustettiin toinen joukkue vanhan "Masiinan" rinnalle. TPS:n A-junioreista jäi keväällä 2011 yli-ikäisiksi joukko pelaajia, joiden pelihammasta kolotti vielä junioriaikojen jälkeenkin. Kun sekaan lisättiin eri puolilta hankittuja vahvistuksia, syntyi HC Mean Machine Team, joka aloitti pelit kolmosdivarissa syksyllä 2011.

Ensimmäinen kausi meni miesten peleihin totutellessa ja joukkuetta rakentaessa. Joukkueen kokoonpano eli varsin pitkälle syksyyn, mikä osaltaan aiheutti haasteita toiminnalle. Tuloksellisesti ensimmäinen kausi olikin kentällä vaikea, mutta loppukaudesta tulokset kohenivat. Kevään voitot antoivatkin itseluottamusta seuraavalle kaudelle. Lisäksi avauskausi oli oppimisen kannalta joukkueelle todella tärkeä. Kyseessä oli suurimmalle osalle pelaajista ensimmäinen kausi miesten sarjoissa. Joukkueen pyörittämiseen liittyvät asiat olivat ensimmäistä kertaa täysin pelaajien käsissä, mikä vaati joukkueelta totuttelua.

Toiselle kaudelle 2012-13 joukkueeseen liittyi muutama uusi (tai uusvanha), kovatasoinen vahvistus. Jo ensimmäisellä kaudella erinomaiseksi kehittynyt joukkuehenki kasvoi vielä piirun verran parempaan suuntaan. Kentällä kehitys oli selvää. HC Mean Machine Team sijoittui länsirannikon III-divisioonan jatkosarjalohkossaan viidenneksi, kun mukana oli 14 joukkuetta.

Kaudelle 2013-14 kokoonpanon runko oli hyvin kasassa jo edellisiltä kausilta, mutta sesongista muodostui lopulta paha pannukakku. Vahvasti eteenpäin joukkueen perustamisesta lähtien joka rintamalla kulkenut seura jumittui urheilullisella puolella paikoilleen, jos ei jopa mennyt taaksepäin. Vastoinkäymisten aikana kuitenkin joukkueen vahvuus todella mitataan ja runko onkin todella halukas kääntämään suunnan takaisin aurinkoa kohden.

Kausi 2014-15 tulee olemaan seuran yhdeksäs ja nykyisen joukkueen neljäs sesonki niin jääkiekkokartalla kuin länsirannikon III-divisioonassakin.